Opozicija u RS-u najavila nove proteste i zajednički izlazak na izbore u Prijedoru

Sastanak u Banjoj Luci

 Opozicija u RS-u najavila nove proteste i zajednički izlazak na izbore u Prijedoru

Sastanak opozicionih stranaka iz manjeg bh. entiteta u Banjoj Luci proizveo je niz zaključaka kako s lokalnog tako i sa državnog političkog nivoa.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, poslije sastanka izjavio je kako se postigao dogovor da za izbor gradonačelnika Prijedora nastupi zajednički te je najavio da će do petka prijaviti koaliciju i zajedničkog kandidata.

"Važno nam je da u Prijedoru pobijedimo te da to bude pokazatelj za naredne opće izbore. Izdignuti ćemo se iznad svih podjela i sujeta", izjavio je Borenović.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, kazao je kako se na sastanku govorilo i o tome kako je vlast ignorisala zahtjeve velikog opozicionog skupa od 2. oktobra u Banjoj Luci.

"Današnji zaključak je da nastavimo sa protestima protiv aktualne vlasti. O tome kako će to izgledati dogovorit će naš zajednički tim", kazao je Šarović.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić kazao je kako će klub ovih stranaka i dalje rukovoditi zaključcima skupštine u Banjoj Luci kad je u pitanju sutrašnja sjednica Parlamenta BiH.

"Za razliku od SNSD-a i njihovih satelita mi nikad nećemo raditi na rušenju ugleda NSRS", izjavio je Nešić.

Foto: SDS

 

 


Dodaj komentar na ovu vijest