Ovo su najčešće greške kod pripremanja pire krompira

Kuhari otkrili

 Ovo su najčešće greške kod pripremanja pire krompira

Pire krompir jedno je od onih jela koje je teško dovesti do perfekcije, jer toliko toga može poći po zlu.

Iako je riječ o jednostavnom prilogu s malo sastojaka, detalji su ti koji su ključni u ovom jelu, kako prenosi Mirror.

Na društvenoj mreži Reddit, kuhari su podijelili koje su to najčešće greške koje ljudi rade kod kuhanja pire krompira, ali i kako ih ispraviti da pire ispadne savršen.

Ne dodate dovoljno masti Sastojak za koji se mnogi kuhari slažu da je presudan u pravljenju kremastog pire krumpira je masnoća.

Maslac i vrhnje za kuhanje glavni su sastojci koje kuhari dodaju, ali osim maslaca možete koristiti krem sir koji će dati jedan novi, poseban okus.

Ne solite krompir


Što se tiče kuhanja, svi znamo da hranu moramo začiniti. Ne trebate imati cijelu policu sa začinima da bi vam hrana bila ukusna, ali upotreba soli itekako pomaže. Dodajte je tokom kuhanja krompira.

Ne igrate se s okusima

Još jedan način da u svoj pire uvrstite različite vrste okusa je dodavanje još jednog povrća. Ne samo da mu daje više dimenzija, već ga može učiniti i slađim. Mnogi kuhari otkrili su kako je mrkva odlično povrće za dodavanje pire krompiru, jer mu daje slatkoću, a nema puno dodatnog posla oko pripreme - dodajte ju u lonac zajedno s krompirom.

Koristite mikser

Što se tiče gnječenja krompira, postoji niz tehnika koje možete isprobati. Bez obzira koristite drobilicu, vilicu ili mikser, cilj je isti - imati krompir bez grudica. Međutim, ono što biste trebali koristiti prema nekim gurmanima je sito ili drobilica sa sitnim rupama. Tako ćete dobiti najbolje zdrobljen pire krompir.

Ne uklanjate škrob

Škrob može pire krompir učiniti gumenim. Dakle, pranjem ili namakanjem narezanog sirovog krompira u vodi pomoći ćete isprati male molekule škroba poznate kao amiloza.

Foto:Pixabay/Ilustracija


Dodaj komentar na ovu vijest