Pedijatri otkrivaju savjete koje svaki roditelj novorođenčeta mora znati

ŠEST VRSTA PLAČA

Pedijatri otkrivaju savjete koje svaki roditelj novorođenčeta mora znati

Biti roditelj može biti teško, pogotovo ako vam je prvi put. No pedijatri su odlučili otkriti savjete koje će pomoći roditeljima u svakodnevnim situacijama s bebom.

Postoji šest vrsta plača i svaki ima svoje značenje. Krik "neh" znači "gladan sam"; krik "ohh" znači "spava mi se"; krik "heh" znači "nije mi ugodno"; krik "eairh" znači "imam gasove"; krik "eh" znači "trebam podrignuti."

Ukoliko želite da vaša beba spava ostavite je da spava na leđima. Krevetić mora biti skoro prazan, bez deke ili igračaka. Jako je opasno da zaspite s bebom na stolici ili kauču. Izbjegavajte zajedničko spavanje i naviknite bebu da spava u svom krevetu.

Bebe vam mogu pokazati da su gladne i prije nego li počnu plakati. To vam mogu pokazati grickanjem i pomicanjem brade kao da traže bočicu ili stavljaju ruku u usta.

Djeci i bebama potrebno je do 12 dana da prihvate novu hranu. Također se savjetuje da djecu ne nagrađujete hranom jer će možda početi doživljavati poslastice kao nešto što je dobro, a povrće kao nešto što je loše.

Ako dojite bebu možete shvatiti ima li beba dovoljno mlijeka ili ne.ukoliko beba ima zaobljene obraščiće dok doji znači da ima dovoljno mlijeka.

Za vrlo male bebe koristite autosjedalice okrenute unazad kako bi zaštitili svoju bebu u slučaju sudara.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info