Pjanić o utakmici s Finskom: Do cilja uz lijepi osjećaj punog stadiona i podrške s tribina

Najavio duel

 Pjanić o utakmici s Finskom: Do cilja uz lijepi osjećaj punog stadiona i podrške s tribina

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić najavio je utakmicu Zmajeva protiv Finske rekavši da su utakmice protiv ove selekcije uvijek teške, ali da je naš tim spreman osvojiti tri boda i tako napraviti važan korak ka plasmanu u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Pjanić je rekao da uz osjećaj punog stadiona i podrške s tribina on i njegovi saigrači mogu ostvariti cilj, a ukoliko to urade, smatra Pjanić, onda bi u utakmici protiv Ukrajine sve bilo otvoreno.

"Uvijek su bile dobre i teške utakmice protiv njih, tako će sigurno biti i ovaj put. Mi se spremamo osvojiti tri boda, znamo da neće biti lagano ali uz onaj lijepi osjećaj da ponovo imamo pun stadion i podršku publike, vjerujem da ćemo ostvariti cilj. Treba uzeti tri boda kako bi sve bilo otvoreno za utakmicu protiv Ukrajine", rekao je Pjanić za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Podsjećamo, naša selekcija u subotu igra prvi od dva odlučujuća meča u borbi za baraž, a ukoliko osvojimo tri boda protiv Finaca, onda nam je i bod dovoljan u meču protiv Ukrajine koji se igra tri dana nakon toga.

U prvom meču protiv Finske naš tim je remizirao rezultatom 2:2, dok smo protiv Ukrajine remizirali rezultatom 1:1.

Foto: H. M./Klix.ba

 


Dodaj komentar na ovu vijest