Podlegao Elvir Kamberović: Sindikat na nogama poslije pogibije bh. državljanina

Italija

Podlegao Elvir Kamberović: Sindikat na nogama poslije pogibije bh. državljanina

Nesreća koja se desila u utorak u kamenolomu Bagni Marii u Rapolanu u italijanskoj regiji Toscana okončana je tragedijom.

Elvir Kamberović, 37-godišnji državljanin BiH, nastanjen u obližnjem Ascianu, podlegao je teškim povredama nakon pada s visine od 12 metara. Državljanin BiH, zaposlen u kamenolomu, popravljao je mrežu koja ograničava podzid gradilišta, i iz neutvrđenih razlog pao u ambis.

Kamberović je zadobio teške povrede kičme zbog kojih je odmah helikopterom prebačen u bolnicu u Sieni.

Međutim, neposredno po prijemu u bolnicu Le Scotte, Kamberović je podlegao povredama.

Karabinjeri će imati zadatak da utvrde uzroke nesreće, istražujući i uslove u kamenolomu, a na mjesto nesreće izašli su predstavnici inspekcije rada iz Siene.

Nakon tragedije u kamenolomu oglasio se Sindikat građevinskih radnika Siene koji upozorio na loše sigurnosne uvjete u kamenolomima.

"Postoji enorman broj nesreća i smrtnih slučajeva u kamenolomima. Najvažniji alati kojima raspolažemo da zaustavimo tragedije su prevencija, obuka i svijest o riziku. Neophodno je i pooštriti kontrolu gradilišta i za četvrtak ujutro ugovorili smo sastanak s prefektom Sijene kojem ćemo izložiti situaciju", stoji u saopćenju sindikata.

 

IZVOR: radiosarajevo.ba Objavljeno na dan 23.01.2018 - 12:51

Dodaj komentar na ovu vijest