Policija uhapsila serijske razbojnike koji su harali Sarajevom

BiH

Policija uhapsila serijske razbojnike koji su harali Sarajevom

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela razbojništva i teških krađa na naročito opasan ili naročito drzak način, policijski službenici Treće PU su u toku kriminalističke obrade nad osobama inicijala A. B. (rođen 1981. godine u Priboju) i A. Č. (rođena 1988. godine u Sarajevu) utvrdili da su isti u proteklom periodu na području općine Novo Sarajevo počinili više krivičnih djela.

Kako navode iz policije,  navedene osobe su osumnjičene da su  21. januara 2021.godine u ulici Porodice Ribar, na štetu Š.H., od koje su otrgnuli tašnu sa novcem i dokumentima, 17. februara 2021.godine u ulici Zagrebačka, od F. Č. iz Sarajeva presijekli nožem kaiš na torbi i istu otrgnuli sa ramena, 19. februara 2021. godine u ulici Grbavička, od E. M. iz Sarajeva otrgnuli torbu sa novcem, dokumentima i ličnim stvarima i 20. februara 2021.godine u ulici Porodice Ribar, od A. R. iz Sarajeva presijekli skalpelom kaiš na torbi i istu otuđili.

“Prilikom vršenja krivičnih djela navedena lica su koristila putničko vozilo marke ‘Renault Megane’, vlasništvo V. B. iz Sarajeva. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres predmetnog vozila i tom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, i to: jedan nož, mobilni telefon i dioptrijske naočale”, navode iz MUP-a KS.

Nakon završene kriminalističke obrade, osobe inicijala A. B. i A. Č. su dana 21. februara 2021. godine, uz službeni izvještaj predati u nadležnost dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Foto: N1


Dodaj komentar na ovu vijest