Povezat ćemo Sarajevo i Beograd, a vi Krajišnici ''hajte van''?!

''HAJTE VANI''

Povezat ćemo Sarajevo i Beograd, a vi Krajišnici

Izgradnja puta između Sarajeva i Beograda predstavlja megaprojekt i najvažnije je da postoji zvanični investitor, izjavio je za Radiosarajevo.ba ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko.

Ministar Jusko je potvrdio da će već u ponedjeljak, 6. februara stići delegacija Turske koja će prezentirati sve detalje vezani za projekt izgradnje brze ceste Sarajevo – Beograd, kao i načine finasiranja izgradnje.

Plan ministarstva je da organizira sastanak s predstavnicima entiteta kako bi usaglasili detalje s kojima ćemo nastupiti pred delegacijom iz Turske, kazao je inistar Jusko.

Prema njegovim riječima, u ovom historijskom projektu nastupamo kao jedan tim, jer je nakon Koridora Vc ovo definitivno najvažniji infrastruktuni projekt u posljednjih 20 godina kada je u pitanju BiH, s obzirom na to da ćemo se kroz realizaciju ove brze ceste ne samo povezati gradove u BiH, nego se povezati i s našim susjedima.

“Ono što je najvažnije je da postoji zvanični investitor koji će vršiti finansiranje izgradnje brze ceste između Sarajeva i Beograda, a veoma je bitno da će se realizirati izgradnja oba kraka kako bi se povezala Tuzlanska regija i Istočna Bosna sa glavnim gradom BiH, uz povezivanje sa susjednom Srbijom”, istakao je on.

Dakle, bitno je da se Sarajevo poveže sa Beogradom dalje, a Unsko-sanski kanton…?

Vi idite vani džaba ste se borili za taj dio BiH, kad smo ga mi u Sarajevu davno otpisali, zar nije tako?

IZVOR: ABC.ba Objavljeno na dan 01.02.2018 - 18:33

Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info