Preminuo Meho Voloder koji je brutalno pretučen u augustu

BIO U KOMI

 Preminuo Meho Voloder koji je brutalno pretučen u augustu

Mostarac Meho Voloder preminuo je jutros u Kantonalnoj bolnici Safet Mujić gdje je ležao u komi od 7. augusta, nakon što su ga u blizini naselja Opine pretukao J.F.
Kako nam je kazao ljekar Mustafa Golić, Voloder je preminuo jutros oko 9 sati na Odjelu za intenzivnu njegu.

Podsjećamo, Udruženje građana Opine tada se oglasilo saopćenjem u kojem su naveli kako se u njihovom naselju 7. augusta 2018. godine desio pokušaj ubistva Mehe Volodera, oca dvoje djece i demobilisanog borca ARBiH zaposlenog u lokalnoj građevinskoj kompaniji.

"Naime, vraćajući se s posla, putem kojim svakodnevno prolazi do svoje kuće, Volodera je napala grupa Roma te su mu nanijeli teške povrede u predjelu glave zbog kojih se Voloder i sedam dana poslije nalazi u komi. O Mehi svi sugrađani i komšije imaju samo riječi hvale kao o čestitom i radinom čovjeku. Napali su ga Romi koji su naselili skladište koje je u vlasništvu poznatog privrednika Joze Lijanovića. Prema navodima supruge pretučenog Volodera, koja je tim putem naišla vraćajući se s posla te ga je prva pronašla kako razbijene glave leži na zemlji, u prisustvu dvojice Roma, pozvala je hitnu pomoć i policiju te je Meho prebačen u bolnicu Južni logor u Mostaru", navodi se u saopćenju.

Nekoliko dana kasnije zbog napada je uhapšen J.F. koji se još uvijek nalazi u pritvoru.

Stanovnici Opina su nakon napada izašli na ulicu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog nerada nadležnih institucija, nakon čega se intenzivno radilo na rješavanju problema sigurnosti.

IZVOR: klix.ba Objavljeno na dan 19.09.2018 - 15:51

Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info