Rade Šerbedžija: Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu

Srbija

Rade Šerbedžija: Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu

Dvije i pol godine, otkako se Milena razboljela svi smo se trudili da joj pomognemo, da joj u nečemu olakšamo, ispričao je za 24sata Rade Šerbedžija (72).

Glumac nam je otkrio da ga je jako pogodila vijest o smrti Milene Dravić. Glumačka legenda jugoslavenskih prostora napustila nas je noćas u 79. godini.

- Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu, a prije svega toga jednog velikog i iskrenog prijatelja. Vijest me zaista pogodila, nedostajat će mi - rekao je Šerbedžija.

IZGUBILI SMO BOŽANSTVENU I ČASNU GLUMICU

Glumac je svojoj, kako sam kaže, cjeloživotnoj prijateljici, napisao i poglavlje u njezinoj monografiji.

- Milena je bila filmski aktivist, uvijek na svome zadatku. Spremna, odlučna i hrabra. Uvijek na strani slabih i nesretnih. Uvijek protiv nepravde i uvijek protiv gluposti. I protiv vlasti kao takove. Kao prava heroina znala je uvijek stati na stranu svog naroda i svoje publike - ustvrdio je Rade kako će se prisjećati glumačke dive, prenosi 24sata.hr

Milena je, kaže, željela zagrliti cijeli svijet jer se samo tako osjećala sretnom.

- Blagost naše Milene dolazila je od njezine djetinje zaigranosti životom. Uvijek je bila spremna da se igra, da mašta i da iznova sanja. Svojim toplim dlanovima grlila je svaki novi dan i svaki novi film - ističe glumac.

IZVOR: oslobodjenje.ba Objavljeno na dan 14.10.2018 - 19:06

Dodaj komentar na ovu vijest