Razim Halkić i Anel Šahinović kao Hrvati žele u Dom naroda FBiH

CIK ovjerio liste

Centralna izborna komisija (CIK) BiH ovjerila je liste kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH iz Skupštine Zapadnohercegovačkog kantona.  

CIK je ovjerio i liste s trinaest kandidata iz Skupštine USK .Pet je listi iz reda bošnjačkog, dvije iz reda hrvatskog i jedna lista iz reda ostalih.  

Kandidati za delegate iz USK-a su : Hajrudin Halilović i Rasim Pajić iz A-SDA, Hadis Jusić, Mehmed Mahmić i Asmir Ćufurović ,Zinajda Hadžić, Nijaz Hušić svi iz SDA , zatim Nisvet Jusić (Nezavisni blok) i i Ekrem Prošić (DF) . 

Dvije su liste iz reda hrvatskog naroda, to je lista Razima Halkića(SDP) na kojoj je on jedini kandidat, te lista Laburističke stranke i na njoj je Anel Šahinović (LS). 

Jedna je lista s kandidatima iz reda ostalih koju je predložila Laburistička stranka,a na njoj su Rasim Kantarević i Edina Abdić -Pleho

Iz Unsko-sanskog kantona prema Uputstvu CIK-a bira se šest delegata i to dva Bošnjaka, jedan Hrvat, dva Srbina i jedan iz reda ostalih. 

No, liste kandidata iz reda Srba iz tog kantona nisu dostavljene, jer u kantonalnu Skupštinu nisu ni izabrani predstavnici iz reda tog naroda. No, s obzirom da je na izbornim listama na oktobarskim izborima u tom kantonu bilo Srba,ali nisu dobili dovoljan broj glasova, sada će oni bez obzira na to, u drugom krugu izbora za Dom naroda FBiH ipak biti izabrani u to zakonodavno tijelo,bez obzira što nisu dio kantonalne skupštine. 

IZVOR: avaz.ba Objavljeno na dan 10.01.2019 - 15:03

Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info