Rijetka, brza i popularna: U Bužimu se prodaje najskuplja mačka na svijetu - Cijena 30 000 KM!

Zanimljivo

Rijetka, brza i popularna: U Bužimu se prodaje najskuplja mačka na svijetu - Cijena 30 000 KM!

Već nekoliko mjeseci na jednom bh. internet oglasniku prodaju se F1 Savannah mačići. Kako navodi oglašivač iz Bužima, Savannah je naijinteligentnija i najbrža mačka na svijetu sa nevjerovatim akrobatskim sposobnostima, a pri tom hipoalergijska, što je naslijedila od Servala.

Ovo je, kako se dalje dodaje, jedna od najrjeđih i najskupljih mačaka na svijetu. Navedeno je da je cijena ženki Molly i Momm 20.000 eura, a mužjaka Marka i Mallyja 16.000 eura.

- Mačići su vrlo ljubazni s djecom i ostalim kućnim ljubimcima kao što su ptice i psi i ostale kućne mačke. Oni su najbolji bijeli mačići Grand Savannah F1, rijetka vrsta Savannah Kittensa. Mačke zapravo čine i dobre kućne ljubimce, zbog svoje nezavisne prirode i opće čistoće. Sada je najpopularniji ljubimac na svijetu, i to zasluženo – navodi, između ostalog oglašivač.

Uz oglas stoje brojni upiti, uglavnom u šaljivom tonu, pa prodavca tako pitaju "koliko jezika govori", "šta ima od fakulteta", "do kada je registovana"...

Savannah mačke nose titulu najskupljih mačaka ljubimaca na svijetu. Naime, da bi uzgajivač dobio leglo praktički mora križati dvije različite vrste što nije jednostavno. Za postići tako nešto potrebno je nekoliko godina i puno novaca. Zato su Savannah mačke izuzetno rijetke i skupe.  Uglavnom ih kao ljubimce drže bogataši kojima je ova mačka statusni simbol.

Foto: pik.ba


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info