Ručak gotov za 15 minuta: Najkremastiji rižoto koji ćete probati

Recepti

Ručak gotov za 15 minuta: Najkremastiji rižoto koji ćete probati

Ako niste sigurni šta biste danas za ručak, donosimo vam još jedan prijedlog.

Riječ je o jelu koje vodi porijeklo iz Lombardije, ali se, kao i sve, proširilo i u druge kuhinje, pa je tako omiljen i u našoj.

Njegov glavni sastojak je riža, po kojem je i dobio ime. I u pravu ste, radi se o rižotu.

Osim riže, za pravljenje su potrebni luk, povrće i, naravno, meso.

Za vas smo izabrali jedan od najboljih recepata koji će vašem rižotu dati kremast i bogat okus – rižoto s vrganjima i suhim mesom.

Potrebno je:

-200 grama vrganja

-4 lista suhog mesa

-1 šolja (200ml) riže

-glavica luka, a ko voli može dodati i 3 čehna bijelog

-1 struk peršuna

-voda

-maslinovo ulje

-malo maslaca

-sol, biber, majčina dušica, a može i čubar

Priprema:

1. Na maslacu izdinstajte luk pa dodajte vrganje.

2. Kada vrganji omekšaju dodajte suho meso izrezano na kockice, a potom i rižu koju ste prethodno oprali.

3. Dodajte začine i maslinovo ulje.

4. Nalijte vode toliko da smjesa ogrezne i pustite da se sve krčka.

5. Povremeno promiješajte rižoto dok riža u potpunosti ne upije svu vodu.

6. Nakon nekoliko minuta jelo skinite sa šporeta i poslužite.

I naravno, uživajte!

IZVOR: radiosarajevo.ba Objavljeno na dan 19.01.2020 - 13:47

Dodaj komentar na ovu vijest