Ruski političar u suludoj akciji: Želi legalizirati huliganizam

Nasiljem protiv nasilja

 Ruski političar u suludoj akciji: Želi legalizirati huliganizam

Igor Lebedev, inače političar koji sjedi u ruskom parlamentu, došao je na ideju kako izaći na kraj s huliganima koji prijete sigurnosti na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji 2018.

Naime, spomenuti predlaže da Rusija legalizira huliganizam i da on postane jedan od sportova u kojima će ljudi moći uživati.

Već je i osmislio pravila koja naziva 'draka' ili 'tučnjava' u kojima stoji kako bi se borbe odvijale s dvadesetoricom na svakoj strani. Oružje se ne bi smjelo koristiti, a tučnjave bi se održavale u velikim arenama. To bi kako kaže uvelike pomoglo u suzbijanju huliganizma na ulicama Rusije.

Kako stoji u službenom priopćenju na internetskoj stranici njegove stranke, Lebedev kaže kako bi se na ovaj način smanjila agresija navijača. Također je dodao kako bi ovo mogla biti i dobra lekcija Englezima koji se uglavnom opisuju kao jedni od lošijih 'boraca'.

 Na proteklom Europskom prvenstvu u Francuskoj svakodnevno je dolazilo do okršaja navijača, a jedan takav, onaj između Engleza i Rusa Lebedev je prokomentirao na Twitteru statusom - 'bravo dečki, smo tako nastavite'.  

Također, piše Jutarnji, valja napomenuti kako je Lebedev jedan od članova Ruskog fudbalskog saveza i bliski prijatelj poznatog ruskog huligana Alexandera Shprygina koji je prošle godine deportiran iz Francuske.

 

IZVOR: radiosarajevo.ba Objavljeno na dan 06.03.2017 - 11:26

Dodaj komentar na ovu vijest