Sindikati traže hitno usvajanje Budžeta USK-a za 2021. godinu

USK

Sindikati traže hitno usvajanje Budžeta USK-a za 2021. godinu

- Neusvajanje Budžeta dovodi do blokade u isplati plata i drugih naknada, navode u sindikatima Policije, osnovnog i srednjeg obrazovanja, te dodaju da će, ukoliko Budžet ne bude uskoro usvojen, poduzeti sve zakonom raspoložive mjere da zaštite interese svojih članova.

U Sindikatu policije USK-a ogorčeni su neusvajanjem Budžeta USK za 2021. godinu jer zbog pandemije i migrantske krize rade u veoma teškim uvjetima.

Traže da se hitno sazove vanredna sjednica Skupštine USK i što prije riješi ovaj problem, kako ne bi bila blokirana isplata plata i drugih naknada.

Ogorčeni su i prosvjetni radnici jer, kako kažu, samo njima od budžetskih korisnika nije isplaćena februarska plaća, iako su Odlukom o privremenom finansiranju za to bila predviđena i osigurana novčana sredstva.Također, u sindikatima su nezadovoljni što ove godine, za razliku od ranijih, nisu bili kroz javne rasprave uključeni u proces kreiranja Budžeta. Od nadležnih očekuju da hitno pristupe donošenju Zakona o budžetu USK za 2021 i Zakon o njegovom izvršenju. U suprotnom  sindikati će poduzeti sve zakonom raspoložive mjere da zaštite interese svojih članova.


Dodaj komentar na ovu vijest