Škoda osvježava svoje SUV-ove Karoq i Kodiaq

NEKOLIKO PROMJENA

 Škoda osvježava svoje SUV-ove Karoq i Kodiaq

Kompanija Škoda će napraviti nekoliko promjena na svojim modelima Karoq i Kodiaq.

Češki proizvođač automobila Škoda namjerava osvježiti svoje SUV-ove Karoq i Kodiaq te ih prodavati kao modele za narednu godinu. Oba modela će dobiti poboljšanja dizajna, pogona i tehnologije.

Škodin Side Assist napredni sistem praćenja vozila u slijepom uglu je poboljšan tako da otkriva vozilo udaljeno do 70 metara, a signali upozorenja su sada primjetniji i prebačeni su sa stakla na unutrašnjost bočnih retrovizora.

Škodina opciona adaptivna šasija je odsad dostupna i za modele s pogonom na prednje točkove. 

Elektronski prilagodljiv sistem suspenzije se automatski kalibrira i prilagođava uvjetima na cesti ili stilu vozača. Moguće je i manuelno birati između tri moda vožnje.
Karoq će biti ponuđen sa Škodinim 2,0-litarskim četverocilindričnim turbodizelašem koji razvija 187 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Taj agregat već pokreće veći Kodiaq, a bit će uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem. Snaga će se prenositi standardno na sva četiri točka.

Oba SUV-a će umjesto znaka na vratima prtljažnika imati ispisano ime proizvođaća "SKODA", Kodiaq će dobiti i novi set 20-inčnih naplataka. Kupci Karoqa će moći odabrati kožne presvlake s regulisanjem temperature, dok će sistem individualnog praćenja pritiska u gumama biti dostupan kao opcija za sve modele koji dolaze s 18-inčnim naplacima ili većim od njih.

IZVOR: klix.ba Objavljeno na dan 22.07.2019 - 07:24

Dodaj komentar na ovu vijest