Slavni kuhar otkrio trik: Kako napraviti najhrskaviji i najukusniji krompir

Brzo i lako

Slavni kuhar otkrio trik: Kako napraviti najhrskaviji i najukusniji krompir

Poznati kuhar Raymond Blanc otkrio je trikove za pečenje krumpira – kako ih izrezati, koliko dugo peći, kojom se masnoćom koristiti...

Ovaj ponosni vlasnik dvije Michelinove zvjezdice istaknuo je da bi krumpire trebalo nakon guljenja izrezati na četvrtine debele otprilike četiri centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.

Sljedeći korak jest odabir masnoće. Raymond tvrdi da bi za pripremu krompira najbolje bilo upotrijebiti guščju mast jer ima intenzivan okus.

"Ako ste vegani, onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati jest maslinovo – dat će krumpirima gorki okus."


Savjetuje da prvo kuhate krumpire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u pećnicu na 200°C, 30 do 40 minuta.

Od začina, kaže, koristite samo sol i biber, prenosi Daily Star.

Foto:Pixabay/Ilustracija


Dodaj komentar na ovu vijest