Srbijanska mafija iznajmljivala stanove u BiH radi pružanja seksualnih usluga

DETALJI HAPŠENJA

Srbijanska mafija iznajmljivala stanove u BiH radi pružanja seksualnih usluga

 

Nakon hapšenja 22 pripadnika dvije kriminalne grupe zbog organizovanja prostitucije na području Beograda, isplivali su detalji njihovog djelovanja.

Naime, sumnja se da su oni u periodu od marta 2019. godine do januara ove godine na području Srbije, ali i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažovali osobe ženskog spola radi pružanja seksualnih usluga.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopa, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili.

Takođe, piše Kurir, sumnja se da su radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti sebi i angažovanim ženama davali pseudonime i potom organizovali oglašavanje u nekim medijima.

Preko angažovanih pripadnika kriminalne grupe prikupljali su sav novac i vršili njegovu raspodjelu. Sumnja se da su omogućili nesmetano funkcionisanje kriminalne grupe na taj način što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određene osobe i vozila.


Dodaj komentar na ovu vijest