Srceparajuća fotografija dvoje mladih nastradalih u Audiju smrti

Detalji pogibije kod Bosanske Krupe

Amel Balić (28) i Amila Vojić (26) iz bihaćkog naselja Ripač te Aleksandar Marjanović (22) iz Bosanske Dubice izgubili su živote preksinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Bosanska Krupa – Bosanska Otoka.

Povrijeđeni zbrinuti

Audi A3 slovenskih registarskih oznaka kretao se iz pravca Bosanske Krupe prema Bosanskoj Otoci i tom prilikom je podletio pod kombi bh. tablica koji je dolazio iz suprotnog smjera. Sva tri putnika iz Audija stradala su na mjestu događaja, a jedan od njih je prilikom nesreće ispao iz vozila.

U Audiju A3 poginuli su Balić, Vojić i Marjanović.

Kako saznajemo, tragično stadala Vojić bila je studentica Fakulteta zdravstvenih studija i u dugogodišnjoj vezi s poginulim Balićem.

Tri putnika iz kombija su van životne opasnosti, ali su prebačeni u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Dvoje je završilo s teškim, a jedno s lakšim povredama. Niko nije životno ugrožen.

Izgubio kontrolu

- Uviđaj su obavili pripadnici krim-policije i dežurni tužilac koji su konstatirali da je, najvjerovatnije, uzrok saobraćajne nesreće neprilagođena brzina Audija uvjetima i stanju na putu,  čiji je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i udario u Mercedes koji se kretao iz suprotnog pravca. U narednim danima bit će izvršena potrebna vještačenja i obdukcija preminulih - potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

IZVOR: avaz.ba Objavljeno na dan 14.03.2019 - 08:08

Dodaj komentar na ovu vijest