Strah od koronavirusa: Izvršni direktor Applea zaposlenicima nudi rad od kuće

BROJNI PROBLEMI

Strah od koronavirusa: Izvršni direktor Applea zaposlenicima nudi rad od kuće

Izvršni direktor Applea Tim Cook ponudio je zaposlenicima u većini svojih ureda širom svijeta mogućnost rada od kuće i nazvao koronavirus "neviđenim događajem" i "izazovnim trenutkom".

Cook je rekao zaposlenicima u nekoliko svjetskih ureda: "Molim vas, slobodno radite na daljinu ako vam posao dozvoljava", piše Bloomberg.com.

Osim što potiče posao od kuće, Cook je rekao da Apple "čini veliki napor kako bi osigurao da timovi koji dolaze na posao budu zaštićeni".

Cook je rekao da će radnici koji rade po satu u pogođenim uredima širom svijeta "nastaviti primati plaće kao i ranije", slijedeći isti protokol koji su primijenile kompanije Amazon, Alphabet i Facebook.

Zaposlenicima Applea s temperaturom ili kašljem savjetovano je da izbjegavaju dolazak na posao dok se ne oporave, da često peru ruke, ne diraju lice i slijede karantinske procedure nakon povratka iz područja s infekcijama. Kompanija je već uočila ograničenja u isporuci za iPhone i iPad Pro zbog virusa.

Kompanija je bila prisiljena privremeno zatvoriti 42 maloprodajna mjesta u kontinentalnoj Kini, ali većina njih je već otvorena. Ipak, kompanija je ograničila putovanja u određena područja, uključujući Kinu, Južnu Koreju i Italiju.


Dodaj komentar na ovu vijest