Stranka demokratske akcije Ključ predstavila još tri kandidata za OV - Ovo su Elvir, Naila i Sadmir

Lokalni izbori 2020

Stranka demokratske akcije Ključ predstavila još tri kandidata za OV - Ovo su Elvir, Naila i Sadmir

Šesti je dan predizborne kampanje za Lokalne izbore, koji će se održati 15. novembra u Bosni i Hercegovini.

Kampanju je u subotu službeno otvorila i Stranka demokratske akcije Ključ, a sa predstavljanjem kandidata krenuli su u ponedjeljak. Taj dan javnosti i biračima su predstavljeni Šejla Botonjić kandidatkinja koja se nalazi na rednom broju 6, zatim Zahida Sejarić (broj 13) i Alija Halilović (Broj 22).

Stranka demokratske akcije Ključ će svakog ponedjeljka, srijede i petka predstavljati kandidate na društvenim mrežama.

Danas su na redi Elvir, Naila i Sadmir.

3. Elvir Bilajac ✅

Rođen 1972. godine. Završio srednju šumarsku školu, te izvršio prekvalifikaciju  za vodoinstalatera. U ratu pripadnik Armije Republike BiH, nakon toga profesionalni vojnik u Vojsci FBiH sve do 2002. godine. Aktivan u mjesnoj zajednici Velagići kao član upravnog odbora i skupštine. Član upravnog odbora NK Bayer 99 i predsjednik Lovačkog društva „Srna“ Ključ – sekcija Velagići. Oženjen, otac troje djece.


16. Naila Vučkić ✅

Rođena 1968. godine u Starom Majdanu, školovala se u Prijedoru gdje je zasnovala porodicu i dočekala agresiju na BiH u ovom gradu. Nakon nekoliko godina provedenih u izbjeglištvu, odmah poslije oslobođenja Ključa sa svojom porodicom dolazi u naš grad. Dolaskom u Ključ sa svojim mužem bivšim logorašem zasniva radni odnos u firmi koji su osnovali već njeni članovi porodice i prijatelji a koja se bavi građevinarstvom, koja aktivno učestvuje u obnovi našeg razrušenog grada. Danas je majka dvoje djece, svekrva i punica, samostalna poduzetnica, aktivna učesnica raznih humantarnih akcija u našem gradu i član Izvršnog odbora Asocijacije žena SDA. Za sebe voli reći da je osoba koja je svoj život posvetila svojim gradovima na Sani, a ljubav pružila Ključu.

27. Sadmir Krantić ✅

Rođen 1988. godine u Banja Luci. Po zanimanju vodoinstalater i plinoinstalater. Uposlenik privatne firme obrt Frenki. Jedan od osnivača Odbojkaškog kluba „Stari grad“ Ključ. Učesnik omladinskih akcija u Humićima.


Dodaj komentar na ovu vijest