Šuhret Fazlić o slučaju smjene direktora RTVUSK: ''Neka se zna na čijoj sam strani''

BIHAĆ

Šuhret Fazlić o slučaju smjene direktora RTVUSK:

Sve veću prašinu posljednja sjednica Skupštine USK, na kojoj nije usvojen Izvještaj RTVUSK za 2016. godinu. Kako mediji navode razlog neusvajanja izvještaja je smjena direktora zbog prikazivanja dokumentarnog serijala o ratnom zločincu Abdić Fikretu. Tim povodom na društvenoj mreži facebook je svoj stav iznio i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić:

Kada je u pitanju aktuelni slučaj smjene direktora RTVUSK Izana Mustafića, htio bih da budem Ibrahimov mrav. To je onaj mrav koji je nosio kap vode kako bi ugasio vatru u koju će njegovi neprijatelji baciti Ibrahima a.s. Kada su mrava upitali zar stvarno misli da s jednom kapljom vode može ugasiti toliku vatru, on je rekao: Neka se zna na čijoj sam strani!

Iako smo se ja i Gradska uprava kojoj sam na čelu nemalo puta našli na meti kritika u prilozima te televizije, smatram da niko nema pravo da utiče na medijske slobode, bez obzira radilo se o medijima u državnom ili privatnom vlasništvu. Smatram da Izan radi solidan posao na čelu RTVUSK, a posebno sam osjetljiv kada su u pitanju ljudi koji su odigrali značajnu ulogu u proteklom ratu, među kojima je sigurno i on. Baš zbog toga, ponižavajuće je i sramotno ukoliko do njegove smjene zaista dođe zbog prikazivanja serijala “Svi zločini Fikreta Abdića”.

IZVOR: USKinfo.ba Objavljeno na dan 22.09.2017 - 08:20

Dodaj komentar na ovu vijest