Tegeltija : Čini mi se da Osmanović i ja živimo u paralelnim svemirima

za N1

Tegeltija : Čini mi se da Osmanović i ja živimo u paralelnim svemirima

"Preporučio bih gospodinu Osmanovicu da kao ozbiljan političar, prije svega, ukoliko već citira i osvrće se na moje izjave, kao osnovu za neke svoje tvrdnje koristi kredibilne izvore i tačne citate mojih izjava, jer je očito da to ovaj put nije radio nego je koristio spinovane natpise o mojim izjavama kao izvor informacija", kazao je za N1 predsjednik VSTV BiH Milan Tegeltija u reakciji na izjave šefa Kluba SDA u PS BiH Adila Osmanovića.

Tegeltija navodi da su njegove izjave u dobroj mjeri prenesene uz "uredničke dodatke".

"Jedina tačno prenesena moja izjava bez dodataka i prevođenja objavljena je od strane novinske agencije SRNA i onih medija koji su tu informaciju prenijeli bez dodataka, te izjava koju je objavila televizija N1 i onih koji su tu informaciju prenijeli bez uredničkih dodataka. 

Sve ostale vijesti o mojoj izjavi su u značajnoj mjeri spinovane sa puno dodataka. Prema tome iza onoga što sam rekao a što je na ovim medijima koji su tačno prenijeli informaciju, koje sam naveo preneseno, čvrsto stojim", smatra Tegeltija.

Dodao je da onaj kome smeta njegova izjava ne prihvata i ne razumije Dejtonsku BiH.

"Bilo kako bilo, čini mi se da gospodin Osmanović i ja živimo u nekim paralelnim svemirima pa drugačije sve vidimo uključujući i državu u kojoj živimo i njene Ustavne i Zakonske prerogative nastale Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Onaj ko nije razumio moju izjavu, onaj kome smeta moja izjava, onaj ko u njoj vidi nešto loše, taj ne razumije, ne prihavata i ne želi Dejtonsku Bosnu i Hercegovinu i żivi u nekom imaginarnom svijetu u kome ne uvažava postojeće državno uređenje zasnovano na principu dva eniteta i tri konstitutivna naroda koje je reflektovano i u Zakonu o Viskom sudskom i tužilačkom savjetu BIH".

"Ja sam rekao samo istinu na osnovu onoga što stoji u Ustavu i Zakonu, a ako se istina nekom ne sviđa, to je već njegov problem i ja nemam namjeru da se na tako nešto uopšte osvrćem", zaključio je Tegeltija.


Dodaj komentar na ovu vijest