Tijana Ajfon i još šest osoba prijavljeni Tužilaštvu BiH zbog prostitucije i droge!

EPILOG AKCIJE ''KRISTAL''

Tijana Ajfon i još šest osoba prijavljeni Tužilaštvu BiH zbog prostitucije i droge!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u akciji "Kristal", podnijeli su izvještaj protiv sedam osoba zbog postojanja sumnje da su izvršile više krivičnih djela.
Izvještaj je podnesen protiv Zlatana Ćuka, Siniše Perića, Milisava Tomića, Tijane Maksimović - Tijana Ajfon, Vladana Kakuće, Željka Vujića i Slađana Šojića, prenosi Srpskainfo.com.

Izvještaj je podnesen protiv Zlatana Ćuka, Siniše Perića, Milisava Tomića, Tijane Maksimović - Tijana Ajfon, Vladana Kakuće, Željka Vujića i Slađana Šojića, prenosi
U saopćenju iz MUP-a RS navodi se da je riječ o krivičnim djelima organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom međunarodno navođenje na prostituciju, kao i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, navođenje na prostituciju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Njih sedmero su predati u nadležnost tužilaštava koja će u skladu sa svojim nadležnostima nastaviti s njihovim procesuiranjem, dodaje se u saopćenju.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavljaju rad po ovom predmetu s ciljem utvrđivanja postojanja eventualnih elemenata krivične i prekršajne odgovornosti drugih osoba koje su slobode lišene u okviru ove akcije", naglašava se u saopćenju.

Iz MUP-a RS podsjećaju da su pripadnici Policijske uprave Bijeljina u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jučer realizovali akciju "Kristal".

U izvršenim pretresima u akciji je pronađeno i privremeno oduzeto 14 paketića kokaina ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra, gasni pištolj, tri pancira, više od 20.000 KM u različitim valutama, dok je uhapšeno 16 osoba.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info