Tuzlaci most u centru grada imenovali po Đorđu Balaševiću

NEFORMALNI ČIN

 Tuzlaci most u centru grada imenovali po Đorđu Balaševiću

Neformalna grupa građana Tuzle danas je odlučila pješački most u centru grada imenovati po nedavno preminulom Đorđu Balaševiću.

Most koji preko sjeverne saobraćajnice spaja Gradski park u Tuzli i kompleks panonskih jezera od danas nosi naziv po Đorđu Balaševiću.

Riječ je o neformalnoj aktivnosti nekolicine građana koji su kazali da imenovanje nije obavljeno kroz redovnu proceduru u Gradskoj upravi Tuzle, poručivši da ne očekuju probleme u vezi rješavanja formalno-pravnog pitanja.

Predsjednik Fondacije Istina pravda pomirenje Sinan Alić koji je također učestvovao u postavljanju pločice kaže da je legalnost tog postupka upitna, ali da su se trudili da pločica ne remeti ambijent.


"Neću podnositi inicijativu i ako neko smatra da je ovim činom narušen integritet i kulturni identitet grada, neka dođe i šarafcigerom skine ploču. Mislim da se to neće dogoditi jer toliko je spomenika pored ulica koje porodice postavljaju onima koji su poginuli i ne vidimo zašto bi ovo mogao biti problem", naveo je Alić.

Po uzoru na građane širom regiona, Tuzlaci su se u nedjelju oprostili od Panonskog mornara, kantautora i velikog humaniste, kojem su odali počast paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na Trgu Slobode.


Dodaj komentar na ovu vijest