Tužna vijest: Preminula prof. dr. Velma Pijalović

In memoriam

Tužna vijest: Preminula prof. dr. Velma Pijalović

Nakon duge i teške bolesti u 46. godini života prof. dr. Velma Pijalović je preminula.

Bila je vanredna profesorica na Katedri za ekonomsku teoriju i politiku i Katedri za finansije.

Iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu kazali su da se sa neizmjernom tugom opraštaju od izuzetne članice kolektiva.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Sa neizmjernom tugom Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu oprašta se od izuzetne članice kolektiva.

Prof. dr. Velma Pijalović posvetila je svoj cjelokupni akademski i profesionalni radni vijek izučavanju oblasti socijalne politike, te ekonomije javnog sektora.

Prof. Pijalović postavila je temelje za izučavanje oblasti ekonomike i finansiranja zdravstva u Bosni i Hercegovini, a rezultati njenog rada prepoznati su kroz veliki broj međunarodnih naučnih i stručnih radova.

U akademskom, profesionalnom i istraživačkom poslu, prof. dr. Velma Pijalović imala je istančan ukus za odabir važnih i aktuelnih tema za bosansko-hercegovačko društvo i ekonomiju. Njenim preranim odlaskom, njena djela će nam ostati trajna motivacija za širenje dobrote i stalni napredak.

Ostat će upamćena generacijama kao nasmijana, vesela, topla i pristupačna osoba, uvijek spremna pomoći svima - kolegicama, kolegama i studentima tokom njihovih ličnih i profesionalnih izazova.

Informacija o dženazi će biti naknadno poznata. Molimo uzvišenog Boga da joj podari najljepše mjesto na vječnom svijetu, a porodici sabur i snagu, vrline kakve su nju krasile", naveli su iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.


Dodaj komentar na ovu vijest