U Ambasadi BiH u Australiji prvi put obavljeno glasanje za izbore

Canberra

U Ambasadi BiH u Australiji prvi put obavljeno glasanje za izbore

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Canberri je prvi puta u historiji obavljeno glasanje na zvaničnim izborima.

To je ujedno i najdaljnja geografska tačka od domovine na kojoj su ikada održani izbori u BiH. Dan izbora je na glasačkom mjestu protekao radon i bez incidenata. Izlaznost je bila solidnih 71.7 posto.

Osim obavljanja čina glasanja, osoblje na čelu s ambasadorom Mirzom Hajrićem je u bašti Ambasade za građane BiH i njihove australske prijatelje organizovalo Dan otvorenih vrata na kojem je učestvovalo preko 300 ljudi.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su Hor Modra Rijeka, KUD Zambak iz Sidneja, Sydney Sevdah bend i Maestro kantautor Edo Bilal.

"Ambasada im zahvaljuje na kvalitetnom učešću i druženju. Posebne zahvale upućujemo Mirsi Gariboviću i BH biznis klubu iz Sidneja na donaciji u hrani i piću čijom je prodajom skupljeno $1.600 koji su donirani FK Bossy, KUD Zambak i Bosanskoj etničkoj školi. Zahvale na pomoći u organizaciji i realizaciji upućujemo porodicama Enesa i Suade Smajović i Kasima i Agime Salagić, dragim prijateljima Ambasade.

Zahvaljujemo se i rukovodstvu ABHCA – Leppington i to Hasanu Alijagiću, Šahziji Đanić i Omeru Ayanu na radu na roštilju i ustupljenoj muzičkoj opremi a hvala i Husi Baliću iz Melburna koji je napravio sjajne banere za Ambasadu koje ćemo koristiti u ovakvim i sličnim prilikama", saopćeno je iz Ambasade BiH u Australiji.

IZVOR: radiosarajevo.ba Objavljeno na dan 08.10.2018 - 12:15

Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info