U BiH otkrivena državljanka Hrvatske za kojom je raspisana Interpolova potjernica

SLUŽBA ZA STRANCE

 U BiH otkrivena državljanka Hrvatske za kojom je raspisana Interpolova potjernica

Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca, inspektori Službe za poslove sa strancima su otkrili bezbjednosno interesantno lice na području Banja Luke.

- U postupku koji je provela Služba za poslove sa strancima s ciljem utvrđivanja zakonitosti boravka u BiH, te operativnim radom i provjerama, lice je identifikovano kao S.R, državljanka Republike Hrvatske, za koju je utvrđeno da se nalazi na međunarodnoj potjernici, koju je  Interpol Monako raspisao zbog počinjenog krivičnog djela Organizovani kriminal i teške krađe.

Po prikupljenim saznanjima, strana državljanka je predata Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske koje je istu lišilo slobode i sprovela Sudu BiH, radi provođenja ekstradicionog postupka.

Strana državljanka se dovodi u vezu sa bezbjednosno interesantnim licem kojem je Služba za poslove sa strancima izrekla mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u imigracioni centar Službe, radi kršenja imigracionih propisa i utvrđivanja identiteta, obzirom da isti ne posjeduje identifikacione dokumente.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti BiH - navode iz Službe za poslove sa strancima.

IZVOR: nap.ba Objavljeno na dan 04.12.2017 - 10:49

Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info