U Bihaću uklanjaju nelegalno postavljene izborne plakate

USK

U Bihaću uklanjaju nelegalno postavljene izborne plakate

Gradski komunalni inspektor pri Službi za inspekcijske poslove Grada Bihaća nakon obavljenih inspekcijskih nadzora od 7. septembra do 4. oktobra, donijeli su rješenje kojim se uposlenicima JKP Komrad i političkim subjektima naređuje uklanjanje nelagalno postavljenih izbornih plakata sa stubova javne rasvjete.

Kako se navodi u rješenju, plakate koje su postavili politički subjekti SDP, Koalicija ASDA-POMAK – Zajedno, SDA, SBB BiH i Nezavisni blok biti će uklonjeni shodno odredbama Odluke o komunalnom redu.

Komunalni inspektori od početka izborne kampanje izvršili su 24 inspekcijska nadzora u 21 ulici na području Grada Bihaća i tom prilikom izdano je šest prekršajnih naloga u iznosu od 5.400 KM.

Uklanjanje nelegalno postavljenih promotivnih izbornih materijala nastaviti će i narednih dana, te iz Službe za inspekcijske poslove Grada Bihaća pozivaju sve političke subjekte da ne postavljaju izborne promotivne materijale na fasade, stalne ograde, potporne zidove, drveće, rasvjetne stubove, energetska i druga postrojenja i slične objekte, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.


Dodaj komentar na ovu vijest