U ovom italijanskom gradu žive samo dva stanovnika, ali poštuju mjere uvedene zbog korone

PREPUŠTENI SAMI SEBI

U ovom italijanskom gradu žive samo dva stanovnika, ali poštuju mjere uvedene zbog korone

Giovanni Carilli i Giampiero Nobili jedina su dva stanovnika u malom italijanskom gradu Nortoscu, smještenom u Umbriji, ali i dalje ozbiljno shvataju opasnost od koronavirusa.

Oni žive u zabačenom gradiću u koji je teško ući i iz kojeg je teško izaći te su često jedini stanovnici u gradu. Uprkos udaljenosti, i dalje se pridržavaju mjera uvedenih u Italiji kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Paze da su uvijek međusobno udaljeni najmanje dva metara. Kad se sastanu da popiju kafu sjede na suprotnim krajevima, a u šetnji nose maske.

"Jako se bojim virusa. Ako se razbolim, prepušten sam sebi, ko bi se brinuo za mene? Star sam, ali želim nastaviti živjeti ovdje, čuvati svoje ovce, vinove loze, košnice i voćnjak. Brati tartufe i gljive. Uživam u svom životu", rekao je Carilli.

S druge strane, Nobili je rekao da se jednostavno drži pravila.

"Nošenje maske i poštivanje socijalne distance nije samo iz zdravstvenih razloga. To nije nešto 'loše' ili 'dobro'. Ako postoje pravila, morate ih se pridržavati zbog sebe i zbog drugih ljudi. Stvar je u principu", dodao je.

Kažu i da u grad odlaze samo kada im trebaju lijekovi ili zbog posjete ljekaru, ali ističu da im ne smeta udaljenost od drugih ljudi, posebno sada za vrijeme pandemije, prenosi CNN Travel.

"Vodimo vrlo jednostavan život. Sve što imamo u ponudi su svjež zrak, mir, tišina i zdrava planinska voda. To je naš spas", kazao je Carilli.

 


Dodaj komentar na ovu vijest