U Prvoj osnovnoj školi u Bosanskoj Krupi u toku realizacija projekta zamjene stolarije

Poznata i kao Centralna škola

U Prvoj osnovnoj školi u Bosanskoj Krupi, poznatoj i kao Centralna škola, trenutno je u realizaciji projekat zamjene stolarije. Ovim projektom riješiti će se još jedan u nizu gorućih problema koji opterećavaju ovu školu decenijama, a za dobrobit bosanskokrupskih osnovaca i uposlenika Prve osnovne škole.

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 40.000 KM obezbijeđena su na inicijativu i zalaganje poslanice u Skupštini USK Ifete Kadić preko Vlade USK. U razgovoru sa zastupnicom Kadić, za naš medij izjavila je da je ona izabrana da se zalaže i predstavlja narod, na prvom mjestu ranjive društvene kategorije poput djece, penzionera, mladih i oboljelih, te da je na njeno zalaganje i inicijativu realizovano više sličnih projekata, a neki su u fazi za pripremu realizacije i svi će najviše dobrobiti donijeti upravo ranije navedenim kategorijama građana. 

Direktor Amir Velić zahvalio se zastupnici Kadić na njenom zalaganju i poručio da je nakon dugodišnjeg ulaganja sredstava u izgradnju područne škole u Pištalinama napokon došao red i da se pažnja posveti i Centralnoj školi u Bosanskoj Krupi da bi ona povratila svoj nekadašnji sjaj.


Dodaj komentar na ovu vijest