Umrlo dijete koje je majka u Zagrebu odbila liječiti, novac za pomoć potrošila

HRVATSKA

Umrlo dijete koje je majka u Zagrebu odbila liječiti, novac za pomoć potrošila

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnicu protiv 34-godišnjakinje koju terete da je kao majka grubo povrijedila prava djeteta, a terete ju i za kazneno djelo utaje.

Kako je objavilo Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, optužnicom ju se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta (2008.) od 24. siječnja 2019. do 2. svibnja 2019., u Zagrebu, grubo povrijedila djetetova prava uslijed čega je prouzročena smrt djeteta.

Odbila voditi dijete na liječenje, preminulo je

Tereti ju se da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda.Okrivljenicu se tereti i da je od 8. kolovoza 2018. do 23. svibnja 2019. u Zagrebu, tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830,00 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta, od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546,00 kuna za osobne potrebe, stoji na stranicama ŽDO-a.


Dodaj komentar na ovu vijest