USKinfo.ba u Cazinu: Pogledajte kakvo je stanje ispred Hadžipašićeve škole

AKCIJA SIPE

USKinfo.ba u Cazinu: Pogledajte kakvo je stanje ispred Hadžipašićeve škole

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sprovode veliku akciju hapšenja osoba povezanih sa nezakonitim izdavanjem fakultetskih i srednjoškolskih diploma.

U opsežnoj policijskoj akciji je, kako saznajemo, uhapšen i bivši delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i nekadašnji generalni sekretar političke stranke A-SDA Admir Hadžipašić.

On je vlasnik vlasnik Centara za obrazovanje odraslih VITA plus Cazin. Ova ustanova osnovana je 22. januara 2014. godine i posjeduje odobrenje za rad koje je izdalo Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Hadžipašić - Vita PLUS

Kako su za portal USKinfo.ba iz Tužilaštva USK-a rekli, u ovoj akciji je obuhvaćeno 58 fizičkih i pravnih lica među kojima je i Admir Hadžipašić iz Cazina.

On se, među ostalima, tereti za utaju poreza, zloupotrebu položaja i ovlasti, pranje novca i krivotvorenje isprava.

"Osumnjičenim licima se stavlja na teret da su u periodu od 2014. godine do danas pronalazili lica i istima za novac pribavljali različite certifikate, osnovnoškolske, srednjoškolske i visokoškolske diplome. Radi se o brojci od nekoliko hiljada lica, te su na takav način stekli višemilionsku korist.

Samo u periodu od posljednjih 5 mjeseci dokumentovano je čak 300 nezakonito izdatih diploma. Osim što su stekli višemilionsku korist, oštetili su budžet FBiH za više od 200 hiljada KM neplaćenog poreza.

Također, od pojedinih lica iz ove organizirane grupe se sa nelegalno stečenim novcem kupovali nekretnine kako bi takav novac stavili u promet, odnosno kako bi ga legalizirali na takav način", rečeno je za portal USKinfo.ba.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info