VIDEO - Amerikanac oduševljen Balkanom otpjevao ''Miljacku'' od Halida Bešlića

Poslušajte kako zvuči

VIDEO - Amerikanac oduševljen Balkanom otpjevao

Justus Reid mladi je tiktoker iz Amerike kojeg prati preko 300 hiljada ljudi, a posebno popularan postao je na Balkanu.

Naime, Justus je oduševljen muzikom s ovih prostora i u svojim videima često pjeva pjesme izvođača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Makedonije.

U jednom od posljednjih snimaka odlučio je otpjevati "Miljacku" od Halida Bešlića.

@justus_reid Where is this song from? #bosnia #serbia #balkan ♬ original sound - Justus Reid

"Bosna ili Srbija? Nisam potpuno siguran odakle je ova pjesma, ali mi se jako sviđa. Ovo je za vas", kazao je Justus i otpjevao refren poznate pjesme.

Brojni komentatori pojasnili su da se radi o bh. izvođaču, ali i pohvalili Justusov izgovor.

"Tvoj izgovor je dosta dobar ovdje, Napreduješ", "Nikad nisam vidio da jedan stranac ovako cijeni balkansku kulturu", "Za dečka koji nije s Balkana, ovo uopće nije loše", pisali su u komentarima.

Inače, Justus Reid je postao povezan s Balkanom na jedan sasvim neobičan način i od tada je fasciniran tradicijom iz zemalja s ovih prostora.

Naime, sve je počelo od jednog videa u kojem je Reid dao negativnu recenziju za najprepoznatljiviji automobil s naših prostora – Yugu. Reid je naveo da je riječ o najgorem automobilu ikada nakon čega je u kratkom vremenu dobio oštre komentare.

Pokušao se ispraviti i snimio novu recenziju te kazao kako je Golf 2 najgori automobil, no onda je shvatio da ipak treba uraditi nešto mnogo originalnije i bolje kako bi se iskupio svojim pratiteljima s Balkana pa je tako Reid počeo snimati poznate hitove s ovog prostora.

@justus_reid Do you remember this song? #macedonia ♬ original sound - Justus Reid

Preradio je pjesme brojnih izvođača poput Marije Šerifović, Petra Graše, Toše Proeskog, grupa Dubioze kolektiv i S.A.R.S. i mnogih drugih.


Dodaj komentar na ovu vijest