VIDEO - Dubioza kolektiv objavila spot za pjesmu ''Kafana''

ALBUM STIŽE USKORO

VIDEO - Dubioza kolektiv objavila spot za pjesmu

Dubioza kolektiv je objavila spot za pjesmu "Kafana". Ovo je prvi single sa predstojećeg albuma čiji se izlazak očekuje početkom sljedeće godine.

Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom horor video spotu. Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse.

"Pjesma 'Kafana' je nastala za vrijeme najstrožeg lockdowna, kada zbog objektivnih okolnosti nismo bili u mogućnosti da sjedimo za šankovima u našim omiljenim ugostiteljskim objektimau. Bol i frustraciju uzrokovanu ovim hendikepom smo pretočili u emotivnu power-folk baladu - koja šalje jaku poruku o tome koliko nam je kafana, kao osnovna ćelija ljudskog društva, nedostajala tokom pandemije", izjavili su članovi Dubioza kolektiva.Objasnili su razlog zbog kojeg su se odlučili snimiti ovakav tip spota.

"Za ilustraciju ovog zastrašujućeg iskustva jedino adekvatno rješenje je bio žanr horor filmova, a čak i ovako zastrašujuća ekranizacija nije ni do koljena stvarnom užasu koji smo osjećali", dodali su.

Spot je režirao Irfan Avdić, a za zastrašujuće uvjerljive maske zombija je bio zadužen Miroslav Lakobrija. U glavnim ulogama se osim članova Dubioza Kolektiva pojavljuju i Mario Drmać, Edis Bilić, Marko Šelić - Marčelo, Almir Kurt Kugla i Mona Muratović.


Dodaj komentar na ovu vijest