VIDEO - Dugovanja JKP ''Komb'' Bužim: Stanovnici bez pitke vode, radnici bez plata

USK

VIDEO - Dugovanja JKP

- Opozicioni vijećnici Ermin Veladžić i Hasan Hilić jučer su sazvali konferenciju za novinare kako bi javnost upoznali s ovim problemom, prozivajući pri tom političku većinu da ništa nije poduzela kako bi riješila dugovanja ovog poduzeća.

 Nije novost da Bužim ima problem sa snabdijevanjem stanovništva pitkom vodom. Radi se o višegodišnjem problemu kojem je sad pridružen još jedan – odvoz komunalnog otpada.

O ovome su jučer na konferenciji za novinare govorili opozicioni vijećnici Ermin Veladžić i Hasan Hilić. Smatraju da je problem u političkoj većini koju čine SDA, SDP i Stranka penzionera koji ne čine ništa kako bi se riješili finansijski problemi koji pritišću JKP  „Komb“.Oni su uzrokovani dugovanjima, u prvom redu prema radnicima koji, kako tvrde, devet mjeseci nisu primili platu.  Jučer su se sastali sa načelnikom Mersudinom Nanićem koji je obećao da će u ponedjeljak biti isplaćene tri plate ukoliko nastave s radom.  Ni radnici, ni opozicija ne vjeruju da će obećano biti ispunjeno. Načelnik Mersudin Nanić kaže da čini sve da problem budu riješeni.   


Dodaj komentar na ovu vijest