VIDEO: Fikret Abdić tvrdi da mu je provaljen kabinet, MUP kaže da slučaj nije ni prijavljen - Imamo izjave obje strane

Zvanična web stranica

VIDEO: Fikret Abdić tvrdi da mu je provaljen kabinet, MUP kaže da slučaj nije ni prijavljen - Imamo izjave obje strane

Na zvaničnoj web stranici općine Velika Kladuša jučer je objavljena vijest-saopćenje za javnost u kojem stoji da je općinski načelnik Fikret Abdić po dolasku na posao, zatekao provaljen kabinet.

Iako su u saopćenju za javnost koje je objavljena na službenoj stranici spominje nekoliko slučajeva iz proteklog period, odlučili smo provjeriti ovu "najzvučniju".

Naime, u samom saopćenju se spominje da se općinski načelnik nakon dva mjeseca vratio na posao, ali se ne navodi kada se tačno desila provala, ukoliko se i desila.

Pored toga, nabrajaju se događaji koji su se navodno desili u ta dva mjeseca, također bez tačnog datuma i termina.

Cijelo saopćenje i objavu možete pogledati OVDJE.

Ovim povodom kontaktirali smo MUP USK-a, iz kojeg nam je povrđeno da slučaj provale nije prijavljen i da oni nemaju takvu informaciju zaključno sa jučerašnjim danom, kada je saopćenje i objavljeno. Prije objave ovog članka, opet smo za svaki slučaj kontaktirali MUP da provjerimo da se prijava nije desila u međuvremenu, ali opet nam je potvrđeno isto.

Kako bi ispoštovali i pravilo druge strane, jučerašnju sjednicu Skupštine USK-a smo iskoristili da o ovom slučaju pitamo i zastupnicu Edinu Abdić Pleho, koja je objasnila zašto su takvu informaciju objavili na službenim stranicama.

Donosimo izjave portparola Uprave policije MUP-a USK-a u vezi ovog slučaja i zastupnice u Skupštini USK-a Edine Abdić Pleho.

 


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info