VIDEO - Kantonalna bolnica u Bihaću: O broju COVID odjela odluka će biti donijeta do petka

USK

VIDEO - Kantonalna bolnica u Bihaću: O broju COVID odjela odluka će biti donijeta do petka

- Stotine pacijenata oboljelih od COVID-a 19, u proteklih deset mjeseci bilo je hospitalizirano na COVID odjelima Kantonalne bolnice u Bihaću. Uslijed smanjenog broja pacijenata, čije stanje zahtjeva bolničko liječenje, kako saznajemo, moguće je zatvaranje jednog COVID odjela. Sem toga, ljekari bolnice u Bihaću ogorčeni su zbog čekanja sa vakcinisanjem. Prema procjenama, to bi se moglo desiti tek u julu ove godine...

 U proteklih deset mjeseci, Kantonalna bolnica u Bihaću, bila je primorana formirati tri nova - COVID odjela. Zahtijevao je to broj pacijenata koji su trebali liječničku pomoć u borbi sa koronavirusom. Međutim, kako je sve manje pacijenata čije stanje zahtijeva bolničko liječenje, moglo bi doći do ukidanja nekih od njih.

Potvrdio nam je to i Hajrudin Havić direktor bolnice u Bihaću. Kako nam je kazao u razgovoru, i dalje su u funkciji tri COVID odjela te je i dalje aktivan monitoring epidemiološke situacije. 


Prema njegovim riječima do petka će donijeti odluku da li će ići u zatvaranje trećeg COVID odjela ili će ostati dalje raditi ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Mogućnost zatvaranja jednog COVID odjela, nameće i pitanje rada specijalističkih ambulanti koje su nekada dnevno primale stotine pacijenata, a sada se svodi tek na nekoliko njih. Manji obim posla u njima diktiraju ljekari iz doma zdravlja, koji u saglasnosti sa ljekarima u bolnici šalju pacijente kojima je potreban pregled specijaliste.

 

Foto:Rtvusk


Dodaj komentar na ovu vijest