VIDEO - Mladi umjetnici iz regije na autentičan način obradili pjesmu ''Ironman'' Black Sabbatha

BALKAN ART CONNECTION

VIDEO - Mladi umjetnici iz regije na autentičan način obradili pjesmu

Mladi muzičari iz regije u okviru regionalne mreže i projekta B#ART, obradili su čuvenu pjesmu "Ironman" grupe Black Sabbath. Projekat ima za cilj da kroz besplatnu muzičku edukaciju doprinese socijalnoj inkluziji.

Kako su naveli, mrežu B#ART trenutno predstavlja osam organizacije iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Uz podršku muzičkog producenta Marka Louisa, članovi organizacije imaju za cilj promovirati regionalnu saradnju kroz umjetnost gdje poručuju kako u umjetnosti nema mjesta za bilo kakve granice. Tom prilikom, nastala je i obrada čuvene pjesme "Ironman" engleskog sastava Black Sabbath. U autentičnoj obradi pjesme, učestvovali su mladi umjetnici iz svih zemalja regije.

"Mnogo sam sretan da sam dio projekta B#ART i da razmjenjujem svoja iskustva sa muzičarima i organizacijama koje kroz muziku pozitivno djeluju na razvoj društva. Svaki naš susret je bio veoma produktivan i inspirativan. Svaka organizacija iz ovog projekta je različita i unikatna. Uz kreativno druženje, posvećenost, razumijevanje i timski rad nastao je zajednički zvuk koji se veoma dobro čuje na obradi legendarne pjesme 'Ironman', izjavio je Louis.


Inicijatorice projekta B#ART, Klaudija Bilić-Selmanović, Irena Klissenbauer i Stela Vasić, nisu krile zadovoljstvo projektom.

"Naš krajnji cilj je povezivanje i osnaživanje mladih ljudi kroz umjetnost. Uprkos novonastaloj situaciji, mi i dalje radimo na svom zajedničkom cilju jačanja i širenja mreže. Kroz online radionice o izgradnji povjerenja, te produkciju pjesama, B#ART jača i promovira važnost inkluzije u društvu, važnost pomirenja u regiji, te stvara umjetnosti koja nam sve to omogućava", rekle su inicijatorice projekta.


Dodaj komentar na ovu vijest