Vučić u Briselu kritikovao odsustvo člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika

PRAVIO ŽRTVU

Vučić u Briselu kritikovao odsustvo člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u Briselu da se u potpunosti slaže s pismom koje je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu.

"Tačno je da sam, kada sam posljednji put bio u Briselu, slušao trojicu predstavnika BiH. Kada je Dodik predsjedavajući, onda sve trojica treba da govore, a kada nije, onda je dovoljan samo jedan predstavnik, samo da Dodika ne bi vidjeli", kritikovao je on, prenosi Tanjug.

Rekavši da će to biti prvo na šta će ukazati na sinoćnjem sastanku dodao je da mu na to evropski zvaničnici neće ništa odgovoriti. Isto kao što ne mogu, kako ističe, da mu odgovore na to o pravima Albanaca u Sjevernoj Makedoniji i Srba u Crnoj Gori.

"Još se pojavio neki Vučić, remetilački faktor, koji bi da mijenja nešto, a taman smo usnuli svoje snove, a on se sada sjetio da traži neka prava. Ako pitaš za prava, onda rušiš vladavinu prava, jer je Ustavni sud donio presudu u BiH", kritikovao je Vučić.

Vučić je kazao da međunarodna zajednica kaže da dejtonska uredba govori o zastupljenosti stranaca u tom sudu.

"To je bilo predviđeno za pet godina, a prošlo je 25 godina. Trebalo je da budu izabrane sudije, a ne Makedonka i dvoje stranaca, zajedno s muslimanima donose presudu da imovina koja je predmet restitucije pripadne BiH, a ne RS-u", kazao je Vučić.


Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info