VIDEO: Nevjerovatne scene - USKinfo.ba posjetio divlji kamp u šumi u blizini Mirala - Preko 60 šatora i oko 300 migranata

Migrantska kriza

VIDEO: Nevjerovatne scene - USKinfo.ba posjetio divlji kamp u šumi u blizini Mirala - Preko 60 šatora i oko 300 migranata

Ekipa USKinfo.ba jučer je posjetila Veliku Kladušu nakon što su dobili dojavu o nekoliko divljih kampova koji su formirani u blizini centra Miral.

Iako je jučer naš reporter obišao nekoliko lokacija, nismo uspjeli naći "velike kampove". Međutim, nakon što su nam migranti i mještani detaljnije opisali lokaciju, danas smo pronašli pravi mali "grad" u šumi.

Radi se o lokaciji udaljenoj otprilike kilometar od glavne ceste i kampa Miral. U šumi se nalazi preko 60 improviziranih skloništa od najlona u kojima boravi otprilike 300 migranata.

Svi sa kojima smo razgovarali su porijeklom iz Bangladeša. Želja im je preći granicu sa Republikom Hrvatskom, koja je vidljiva i iz kampa i tako ući u Evropsku uniju.

Svi migranti su bili susretljivi, lijepo nas dočekali i razgovarali s nama. Dan provode kuhajući i popravljajući "šatore" a navečer pokušavaju preći državnu granicu, odnosno idu u čuveni "Game".

Na terenu smo sreli i radnike Unsko-sanskih šuma koji su nam objasnili da je lokacija na kojoj se kamp nalazi privatna šuma.

 

 


Dodaj komentar na ovu vijest