VIDEO - Otkriven uzrok tragedije u kojoj je stradala porodica Brkić?

BHRT

 VIDEO - Otkriven uzrok tragedije u kojoj je stradala porodica Brkić?

Nekoliko sati trajao je policijski uviđaj saobraćajne nezgode nakon čega je i uklonjeno je vozilo, tako da je danas nakon 14:00 sati normalizovano saobraćanje na autoputu A-1 Vlakovo-Lepenica.

Podsjetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na autoputu A1 u tunelu Igman kod Sarajeva smrtno su stradale tri osobe, roditelji i jedno dijete.

Kako su saopštili iz Općine Vogošća, u nesreći su nastradali Almir Brkić, njegova supruga Lamija, njihova kćerka Fatima, dok je sin Bilal prevezen u bolnicu.

Njihov devetogodišnji sin, koji je zadobio povrede, je van životne opsanosti. Za nastradalog koji je upravljao vozilom, postupajući tužilac izdao je naredbu za obdukciju, a za stradale naredbu za vanjski pregled leša.

Kako izvještava BHT, uviđaj su obavili policijski službenici, dežurni tužilac kao i pripadnici vatrogasne brigade. Sa mjesta nesreće izuzeti su video snimci kao i fotografije koje će otkriti zvaničan uzrok ove teške saobraćajne nsereće.

Međutim, nezvanično postoje informacije kako je izvijestila reporterka BHT-a  vozač automobila ‘Ford’ koje je učestvovalo u nesreći kretao se lijevom trakom i zaobilazio je nekoliko vozila u desnoj traci pri pokušaju da se vrati u desnu traku izgubio je kontrolu nad automobilom nakon čega je udario u zid koji se nalazi na samom ulazu u tunel.

Od siline udarca automobil se prevrnuo na krov.

IZVOR: fokus.ba Objavljeno na dan 07.06.2019 - 20:34

Dodaj komentar na ovu vijest