VIDEO - Pakistan testirao novo oružje domaće proizvodnje

!

VIDEO - Pakistan testirao novo oružje domaće proizvodnje

Pakistanske vazdušne snage su uspješno testirale projektil produženog dometa domaće proizvodnje za koji tvrde da je zapravo "pametno" oružje. Takođe, Pakistanci su poručili da će odgovoriti punom silom svakoj stranoj agresiji.

Navodno se radi o projektilu vazduh-zemlja koji je ispustio borbeni avion JF-17 Thunder, ali detalja zasad nema. Rečeno je samo da se radi o "pametnom oružju" koje ima "produženi" domet.

Na objavljenom kratkom i nejasnom snimku se vidi kako avion ispušta projektil, koji potom pogađa metu. Snimak na kraju prikazuje krater koji je napravio projektil.

"Pakistan je miroljubiva zemlja, ali ako bude izložena agresiji, odgovoriće punom silom", upozorio je šef vazdušnih snaga Mujahid Anwar Khan.

Testiranje projektila je obavljeno u vrijeme tenzija između Pakistana i Indije, koje između ove dvije zemlje s nuklearnim naoružanjem traje od kraja februara. Sve je počelo samoubilačkim napadom u indijskom dijelu Kašmira u kojoj je ubijeno 40 policajaca. Odgovornost je preuzela pakistanska militantna grupa, nakon čega je Indija izvršila racije vojnih kampova preko granice. Pakistan je odgovorio granatiranjem meta u Indiji.

IZVOR: nezavisne.com Objavljeno na dan 13.03.2019 - 13:34

Dodaj komentar na ovu vijest