VIDEO - Plaćeni ubica Čaba Der poručio iz zatvora: Nisam ubijao za novac!

ULIČNI RATOVI

VIDEO - Plaćeni ubica Čaba Der poručio iz zatvora: Nisam ubijao za novac!

„Umiješao sam se u mafijaški rat balkanskih klanova. Imam puno neprijatelja, ali nisam plaćeni ubica. Nikada nisam ubijao za novac!"

Ovo je za RTL News izjavio Čaba Der (39), poznat po nadimku "nasmijani ubica", koji u pritvoru u Mađarskoj čeka da mu počne suđenje.

U video-intervjuu koji je iz zatvora dao za mađarsku televiziju javno je priznao da je učesnik krvavog rata koji bukti već nekoliko godina u balkanskom podzemlju.

Der, koji ima srbijansko i mađarsko državljanstvo, sa hirurškom maskom preko lica smireno je govorio o zločinima, prenosi "Kurir". 

- Kajem se zbog žrtava, ali tako su stvari funkcionisale - priznao je.
VIDEO
Iako se spekuliralo da bi Derovo hapšenje i odluka da prizna da je bio dio podzemlja i da je i sam učestvovao u ratu, koji je dosad odnio više od 40 žrtava, ozbiljno mogli da uzdrmaju dva najjača klana – kavački i škaljarski, Čaba nije priznao po čijem je nalogu pucao.

Špekulisalo se da je ubijao za jedan klan, pošto je u Sarajevu prije nekoliko godina bio uhapšen zbog sumnje da je pripremao likvidaciju Alana Kožara, "škaljarca" koji je prije nekoliko mjeseci likvidiran na Krfu, prenosi "Kurir"-

- Njegovo priznanje moglo bi da zada najjači udarac balkanskim klanovima. Iako je dosad priznao da je ubio hrvatskog biznismena u Amsterdamu, Lasla V. u Budimpešti i Nebojšu Markovića u Beogradu, nije govorio o tome ko ih je naručio - kaže izvor i podsjeća da on nema šta da izgubi jer mu prijeti doživotna robija.

Tokom davanja izjave priznao je i zločin koji je počinio u januaru 2019. u Beogradu.

- Ja sam povukao obarač, ali sam se branio jer su pripadnici kriminalne grupe tog čovjeka željeli da me ubiju. Život mi je bio ugrožen, otišao sam tamo da im pokvarim plan da oni dođu u Mađarsku i ubiju mene - rekao je on, ne iznoseći druge detalje, ali je demantirao navode da mu za ubistvo u Beogradu bilo plaćeno oko 8.000 eura.

Kaje se, kako kaže, što je ubio te ljude, ali „takva je bila situacija“.

- Branio sam se u mafijaškom ratu - pokušao je da opravda svoja zlodjela.
VIDEO
Na pitanje šta očekuje od suđenja i da li strahuje od doživotne kazne, odgovorio je: “Vidjet ćemo šta će mi život dati. Optimista sam, želim da odem odavde.“

Prema pisanju mađarskih medija, Čaba Der se dovodi u vezu sa još 12 likvidacija širom Evrope.

- Ubistva u kojima se još provjerava da li je učestvovao dogodila su se po modelu po kom je on ubijao. Istrage su još u toku - prenijeli su.

 

Foto:Avaz


Dodaj komentar na ovu vijest