VIDEO - Pogledajte trku automobila na ulazu u Bihać i izlijetanje jednog vozila s ceste

Objavljen snimak

VIDEO - Pogledajte trku automobila na ulazu u Bihać i izlijetanje jednog vozila s ceste

Društvenim mrežama ovih dana kruži snimak automobilske trke ulicama Bihaća. Nekoliko nesavjesnih vozača se trkalo, prilikom čega je jedno vozilo izletjelo s ceste.
Snimak je napravljen na ulazu u Bihać, odnosno na magistralnom putu M-5, a prema svemu sudeći kreirao ga je jedan od učesnika ulične trke.

Na snimku je primjetno kako se dvojica vozača automobila Golf 3 uključuju u saobraćaj, a prati ih treće vozilo iz kojeg je sve snimano. Automobili se kreću velikom brzinom, ugrožavajući pritom druge učesnike u saobraćaju te u jednom trenutku vozač crnog Golfa 3 gubi kontrolu nad vozilom i izlijeće s ceste.

Prema nezvaničnim informacijama, u nesreći nije bilo povrijeđenih te je zabilježena materijalna šteta.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK kazali su nam da se sve desilo, najvjerovatnije, prije dva mjeseca.

"Pripadnici policije su obavili uviđaj još tog dana, ali zbog nesreće, a ne zbog trke. Nakon objave videa, evidentne su nove okolnosti nesreće. Trenutno se vrše provjere snimka, a jedan od vozača je već identifikovan i pozvan na razgovor. MUP nastavlja istragu u ovom predmetu", kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Podsjećamo, prije godinu dana na snagu je stupio novi i mnogo rigorozniji Zakon o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, no prema svemu sudeći, za pojedine vozače on je i dalje tek mrtvo slovo na papiru.

IZVOR: klix.ba Objavljeno na dan 15.01.2018 - 18:15

Dodaj komentar na ovu vijest

Marketing Info

Postani Facebook fan Biscani.ba

Klikni "Sviđa mi se" i postani naš fan. Najbrže informacije iz Bihaća, lijepog grada na Uni.

Marketing Info