VIDEO: Premijer USK-a Mustafa Ružnić pružio podršku projektu ''Uživaj naše''

Promocija turizma

VIDEO: Premijer USK-a Mustafa Ružnić pružio podršku projektu

I premijer Unsko-sanskog kantona, Mustafa Ružnić, pružio je podršku projektu Uživaj naše. Vlada Unsko-sanskog kantona i Ministarstvo privrede uključiće se u ovaj projekat i pružiti podršku u promociji turzima, destinacija, udruženja i drugih kolektiva, kao i naših manifestacija. Međutim, da bi se moglo ulagati u razvoj turizma u Unsko-sanskom kantonu, morale su se stvoriti određene pretpostavke.

Jedan od glavnih poteza je iza nas, a to je donošenje Zakona o turizmu, istakao je između ostalog premijer Ružnić.

Da bi turizam mogao zaživjeti u punom smislu te riječi i stvarati nova radna mjesta, iza njega mora stajati sistem. Već dugi niz godina, sistemska rješenja su izostajala i promociju su kroz vlastite biznise vršili privrednici poput hotelijera ili rafting agencija. Ružnić ističe kako Zakon o turizmu sada nudi i druge mogućnosti.

Sad je svakako prvi korak uspostavljanje lokalnih tj. gradskih i općinskih turističkih zajednica. Nakon toga moramo objediniti ponudu i prezentirati sve ono po čemu smo poznati i pokazati gostima i posjetiocima ono što mi zapravo jesmo, ono što nas ističe i po čemu smo prepoznatljivi, rekao je Ružnić.

Uživaj naše je projekat promocije turističkih destinacija Unsko-sanskog kantona, tradicionalnih manifestacija, ali i uspješnih sportskih kolektiva, udruženja, kao i organizacija koje njeguju tradiciju i baštine kulturno-historijsko naslijeđe ovog kraja. U projektu će učestvovati sve lokalne zajednice iz Unsko-sanskog kantona, kao i druge relevantne institucije i ustanove.


Dodaj komentar na ovu vijest