VIDEO - Sarajevska umjetnica Ina objavila spot za svoj prvi single, pjesmu Sve

INA │Sve OUT NOW

Sarajevska umjetnica Ina, objavila je spot za svoj prvi single, pjesmu Sve. Tekst i muzika su njeno autorsko djelo, dok produkciju pjesme potpisuje Marin Meštrović i studio Amadeus Production Art Center. Svoje učešće u pjesmi uzeli su i muzičari Vernes Ljuštaku i Kenan Imamović, koji su osmislili aranžman.

Režiju i montažu spota potpisuje Arnej Misirlić, dok je za art directing i styling bio zadužen dizajner Milan Senić. Hair styling potpisuje Studio EN, dok je make up radila Maja Talović.

Ideja spota nastala je kao rezultat kreativne sinergije između Ine, Arneja i Milana kojom su, u vizualnom smislu, željeli prikazati kompleksnost prirode ljubavi.

Eksperimentalnom montažom otvara se mogućnost šireg tumačenja međuljudskih odnosa u kojem svako može biti u različitim pozicijama emotivne moći. Početna ideja za vizualizaciju pjesme Sve, pronađena je u estetici modnih filmova kao i u umjetničkim djelima nadrealističkog slikara Rene Magritte-a.

Svoje učešće u spotu uzeli su modeli Ajla Kazaferović, Iris Bijedić, Soraja Čehić, Adnan Kazaferović, Halid Gušo i Naser Luković. Osim modela poznatih na domaćoj modnoj sceni, u spotu se pojavljuje i Asia Odum, model iz Washington D.C.-a, koja iza sebe ima angažmane na New York Fashion Week-u, Miami Swim Week-u...

Ljubiteljima dobre klubske svirke, Ina je poznata kao lead vocal u cover bandu Open Mind Group, a teatarska publika je može vidjeti na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, u glavnoj ulozi mjuzikla Cabaret. Paralelno sa studijem Historije umjetnosti i Komparativne književnosti, Ina je svoj muzički put gradila kroz angažmane u različitim bendovima i suradnjama sa eminentnim muzičarima.


Dodaj komentar na ovu vijest