VIDEO - Šta se dešava u kasarni u Teksasu: Od početka godine sedam vojnika umrlo

Horor

VIDEO - Šta se dešava u kasarni u Teksasu: Od početka godine sedam vojnika umrlo

Ova baza već je poznata po ubojstvima vojnika. Prvi put našla se u crnim hronikama 2009. godine kad je vojni psihijatar u sumanutom pohodu ubio 13 ljudi.

Niko ne može odgonetnuti što se to događa u američkoj vojnoj bazi Fort Hood stotinjak kilometara sjeverno od Austina u Texasu. Od početka godine ovdje je pronađeno mrtvo sedam vojnika, a čak trojica unazad mjesec dana. Za većinu su utvrdili nasilnu smrt, a jedan vojnik se ubio nakon što su ga povezali s ubojstvom kolegice. Smrti su toliko čudne da neki sumnjaju kako u bazi, koja ima 36.500 vojnika, vreba serijski ubojica, piše 24sata.hr.

Posljednja žrtva je 26-godišnji Mehjor Morta.

Mrtvo Mortino tijelo pronađeno je u jezeru Stillhouse Hollow Lake, nedaleko vojne baze. Šerif ureda okruga Bell rekao je da i dalje istražuju njegovu smrt.

"I dalje tapkamo u mjestu i nemamo nikakve informacije koje bi mogli objaviti. Istraga je u tijeku", rekao je CNN-u.

Morta se pridružio jedinici u Fort Hoodu u septembru 2019. godine kao mehaničar za oklopna vozila Bradley Fighting Vehicle i raspoređen je u maju ove godine u jedinicu.

Ali to je tek jedno u nizu misterioznih smrti u Fort Hoodu, a riječ je uglavnom o mlađim pripadnicima jedinica.

Zadnji dan juna istražitelji su pronašli i mrtvo tijelo Vanesse Guillen, a za njen nestanak bio je osumnjičen kolega Aaron David Robinson, koji je dan kasnije izvršio samoubistvo. Tokom juna vlasti su pronašle i tijelo Gregoryja Moralesa koji je nestao prošle godine dok se vozio prema vojnoj bazi.

Nakon što su pronašli mrtvu Vanessu Guillen u bazu su uputili stručnjake da provjere odnos komandanta prema podređenima i međuljudske odnose.

No, osim Guillen najmanje sedam vojnika iz Fort Hooda umrlo je ili su pronađeni mrtvi u posljednjih pola godine, uključujući i samoubistvo vojnika osumnjičenog za smrt mlade pripadnice oružanih snaga.

Podivljali psihijatar u sumanutom pohodu ubio 13 ljudi

Ova baza već je poznata po ubojstvima vojnika. Prvi put našla se u crnim hronikama 2009. godine kad je vojni psihijatar u sumanutom pohodu ubio 13 ljudi, a žrtva je bilo i jedno nerođeno dijete.

Ranio je i 32 osobe. Pet godina kasnije u istoj kasarni veteran je ubio tri osobe, a 16 ih je ranio, pa izvršio samoubojstvo.


Dodaj komentar na ovu vijest