VIDEO - Turci brutalno pretukli navijača PSG-a koji je pokušao zapaliti zastavu Turske

U PARIZU

VIDEO - Turci brutalno pretukli navijača PSG-a koji je pokušao zapaliti zastavu Turske

Navijači Galatasarayja žestoko su pretukli jednog navijača PSG-a koji je pokušao zapaliti zastavu Turske nakon čega su ga ostavili golog da sjedi na ulici i čeka pomoć.

Prve informacije iz Francuske govore da je jedan navijač PSG htio zapaliti tursku zastavu, što je izazvalo bijes navijača Galatasarayja koji su ga ubrzo okupirali, pretukli i skinuli mu svu odjeću sa njega.

Dok je čekao medicinsku pomoć, navijač je uslikan kako bez odjeće i s vidnim ranama po tijelu sjedi na betonu, a to nije bio i jedini incident u Parizu kada su u pitanju ove dvije navijačke grupe.

Francuski mediji pišu da je na gotovo svim mjestima u kojima su navijači bili blizu došlo do nekog fizičkog obračuna, a policija je prilikom jednog sukoba u kafiću morala koristiti i suzavac.

Do sukoba navijača došlo je i na jednom od gradskih trgova gdje su se dvije navijačke skupine gađale bakljama i tvrdim predmetima, nakon čega je veliki broj policije stigao na mjesto događaja i smirio navijače.

Inače, susret između PSG-a i Galatasarayja završen je rezultatom 5:0 za Parižane čime su na najbolji mogući način završili grupnu fazu Lige prvaka.

IZVOR: klix.ba Objavljeno na dan 12.12.2019 - 09:31

Dodaj komentar na ovu vijest