VIDEO - Vlasnik kluba pretukao novinara pred publikom i kamerama

Švicarska

VIDEO - Vlasnik kluba pretukao novinara pred publikom i kamerama

Sion je srušio Lugano u gostima 2-1 u sedmom kolu švicarske nogometne lige, a predsjednik gostiju srušio je televizijskog reportera i stručnog komentatora udarcem šakom u glavu te ga još na podu udario nogom.

Sve to pred kamerama koje su još bile upaljene nakon utakmice u, kako je volimo zvati, uljuđenoj zemlji Švicarskoj.

Ali da ni Švicarska nije cijepljena od sirovina pokazao je slučaj nasilničkog predsjednika i vlasnika Siona, inače švicarskog arhitekta Christiana Constantina, koji je klub kupio 2003. godine kad je bio na rubu bankrota.

– Prvo me napao njegov sin pa on. Snažno me udario tri ili četiri puta. Bio sam zapanjen, nisam vjerovao da se to događa. Nevjerovatno – rekao je Rolf Fringer, stručni komentator čije se kritike nisu svidjele gazdi Siona.

– Naravno da sam ga kritikaoo, ali kao što vidite, svojim je ponašanjem zaslužio te kritike. Što je najgore, mislim da ovo nije sve za što je sposoban – dodao je pretučeni reporter i komentator televizije Teleclub.

Nasilnik je hladnokrvno je došao pred kamere nakon što je pretukao čovjeka i rekao da on tako rješava probleme.

– Protekle sedmice me kritikovao i tretirao loše. Sad sam riješio sve što sam imao s njim. Udario sam ga šakom u lice i nogom u guzicu. Osjećaj je baš dobar. Možda nije bilo džentlmenski, ali moraš se braniti kad te neko napadne – rekao je Constantin.

Napad je stigao nakon kritika koje je pretučeni novinar izrekao u emisiji “Kick-off”.

– Christian Constantin je narcisoidni tip koji misli samo na sebe. Neki kažu da uveseljava ligu svojim ispadima, ali mislim da samo iz godine u godinu radi cirkus – bile su riječi Rolfa Fringera zbog kojih je dobio batina.

Constantin je inače bivši golman koji je branio za FC Lugano.

Nakon što je kupio Sion 2003. godine spasivši ga od bankrota, mijenjao je trenere čak 38 puta, a i sam je u dva navrata sjeo na klupu.

Jedan je od najbogatijih ljudi u Švicarskoj, bogatstvo mu je procijenjeno na 275 miliona švicarskih franaka, ali čini se da ga ovaj put ni novac neće izvući.

Pretučeni nogometni analitičar tužit će ga, a švicarska javnost apelira da se nasilnika sklonom agresivnom ponašanju i incidentima izbaci iz nogometa.

 

IZVOR: fokus.ba Objavljeno na dan 22.09.2017 - 09:56

Dodaj komentar na ovu vijest