Vijeće ministara BiH izdvojilo sredstva za pomoć Kostajnici i RH nakon potresa

BiH

Vijeće ministara BiH izdvojilo sredstva za pomoć Kostajnici i RH nakon potresa

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održalo 42. vanrednu sjednicu na kojoj je donijelo odluku o izdvajanju 600.000 KM za pomoć Kostajnici i Republici Hrvatskoj u saniranju posljedica potresa.

Sjednica je održana telefonski. Odlučeno je da 100.000 KM iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine u svrhu pružanja pomoći Kostajnici.

“Sredstva su namijenjena saniranju posljedica zemljotresa koji je izazvao ogromnu materijalnu štetu krajem decembra prošle godine u Kostajnici, opštini u Bosni i Hercegovini na granici sa Republikom Hrvatskom”, navodi se u saopćenju.

Donesena je i Odluka o odobravanju 500.000 KM iz tekuće budžetske rezerve radi pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Hrvatske u saniranju posljedica zemljotresa, koji se dogodio krajem decembra 2020. godine.

Podsjećamo da je Republiku Hrvatsku 29. decembra 2020. godine pogodio razorni zemljotres sa katastrofalnim posljedicama, ljudskim žrtvama i povrijeđenima, kao i razrušenom i teško oštećenom imovinom u Sisačko-moslavačkoj županiji, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Foto:N1


Dodaj komentar na ovu vijest